Axel Hirsoux - Mother - 11/03/2014

tous les sites
Axel Hirsoux - Mother

Axel Hirsoux - Mother

  • 3 min 1 s

Reeds in het voorjaar van 2013 maakte de VRT bekend dat het zou teruggrijpen naar Eurosong, dat in 2008 voor het laatst werd gebruikt om de Belgische inzending te bepalen. Er werd ook gemeld dat het format volledig gewijzigd zou worden. Op 22 augustus werden dan de inschrijvingen geopend. Geïnteresseerden kregen tot 14 oktober de tijd om een cover van een bekende Eurovisieklassieker op te sturen naar de openbare omroep. Op 1 oktober werd het format dan uiteengezet.
Tijdens Eurosong 2014 mag het publiek opnieuw bepalen wie België zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, al gaan vier experten wel eerst op zoek naar de beste artiesten en de beste liedjes. Voor het eerst wordt de zoektocht naar een uitvoerder losgekoppeld van de zoektocht naar een lied. Piet Goddaer (alias Ozark Henry), Jef Martens (beter bekend als Basto of Lazy Jay), Bart Peeters en Ruslana zijn de experten die op zoek gaan naar de beste kandidaten en de beste songs.
De zoektocht naar de inzending voor het Eurovisiesongfestival zal zeven zondagavonden op rij te zien zijn op Eén. Tijdens de eerste twee voorrondes streden de artiesten om acht rechtstreekse tickets voor de halve finale. De kandidaten zongen hier een lied dat ze zelf kozen uit de 58-jarige geschiedenis van het Eurovisiesongfestival. De acht rechtstreeks gekwalificeerde halve finalisten werden aangeduid door drie van de vier experten, zijnde Piet Goddaer, Jef Martens en Bart Peeters. Deze castings vonden plaats op 3 december 2013 en werden in uitgesteld relais uitgezonden. Ruslana liet verstek gaan voor de castings, aangezien ze deelnam aan de pro-Europese protesten die op dat moment plaatsvonden in Oekraïne.
Op 16 februari volgde dan de eerste liveshow. Acht kandidaten die niet rechtstreeks naar de halve finale konden, kregen hier een tweede kans. Vier van hen mochten ook naar de halve finale. Op 23 februari, 2 en 9 maart volgen dan de halve finales. In elke show brengen vier kandidaten een nummer dat hen is toevertrouwd door een expert. De experten en de kijkers beslissen samen welke twee kandidaten doorgaan naar de finale. Zowel tijdens de callback als tijdens de drie halve finales worden de punten gelijkmatig verdeeld door de experten en de televoters. In de finale beslissen de kijkers en een Europese jury samen wie van de zes België mag vertegenwoordigen in Denemarken. De vier experten hebben hier enkel een adviserende rol.
De finale van Eurosong 2014 vindt op zondag 16 maart 2014 plaats in het Sportpaleis in Antwerpen. Hierdoor wordt het de grootste zaal ooit waarin de Belgische preselectie plaatsvond. Alle shows worden gepresenteerd door Peter Van de Veire en Eva Daeleman.

Détail

info

Extraits

Bonus

Liens promotionnels